Műköröm építés, körömdíszítés széles választékban gyors, és precíz kiszolgálással

Kérdésed van? Hívj minket! +36308241094

Kék Topáz Fazettált
Kék Topáz Fazettált
590 Ft

Kék Topáz Fazettált

Mennyiség:1db
590 Ft
Egységár: 590 Ft/db
Részletek
Díszítsd igazi féldrágakővel körmödet! Igazi különlegesség.

Méret: 4mm

Az ár egy db-ra értendő.

Topáz állatöv jegye: Mérleg, Nyilas, Oroszlán, Szűz, Vízöntő

Testi hatás: Felgyorsítja a regenerációt, Mérgezés ellenszere

Lelki hatás: Csökkenti a haragot, Depressziót megszünteti, Javítja a koncentráció képességet, Optimizmust növeli, Segít a meditációban, Segíti a félelem legyőzését

Cabochon (kaboson) csiszolás: A cabochon csiszolású azt jelenti, hogy a viszonylag puha vagy átlátszatlan, ill. szerves eredetű, stb. drágaköveket leggyakrabban ilyen, domború hátú, magas fényűre polírozott formára csiszolják, mert ezek a kőtípusok így nagyobb esztétikai élményt nyújtanak és élettartamuk is lényegesen meghosszabbodik. Értékességüket pedig nem a különleges csiszolásuk (fazettálás) eredményeként a kő belsejében lejátszódó fényjátékok és színhatások adják, hanem ezen drágakövek „drágaságát” saját színük, mintázatuk, felületi fényjátékuk biztosítja.

Név származása: A topáz nevét a Vörös-tengerben lévő szigetről kapta, melynek ősi neve "Topazos". Itt zöld ásványt találtak, feltehetően periodotot (olivint). Egy másik elképzelés alapján a neve a szanszkrit "topas" = láng, tűz szóból származik. Ismertető A topáz a szilikát ásványok közé tartozik. Kristályai oszlopos, táblás, szemcsés alakúak. Nagyfokú keménysége miatt, nagyon kedvelt drágakő. Széles színválasztéka van. A szennyeződés mentes topáz színtelen és átlátszó. A színes topázok színét mindig valamilyen szennyeződés okozza (pl: vas, króm, vanádium). Leggyakoribb színe a sárga, de van világoskék, barna, piros, rózsaszín, narancs, lila és zöld topáz is. Színe hevítéskor megváltozik. Tökéletesen hasad ezért, nagyon óvatosan szabad vágni, csiszolni. Nagyon fontos, hogy ütésektől meg kell védeni.

Története: A történelem egyik legelismertebb drágaköve. Fontos tudni, hogy régen az összes sárga drágakövet topáznak hívták. Régi könyvek olvasása közben, ez félreértéseket okozhat . Leghíresebb topáz egy színtelen 1680 karátos példány, amelyet sokáig gyémántnak hittek. A portugál állam tulajdona, neve Bragaza "gyémánt". Régi legenda: Az egyiptomiak úgy gondolták, hogy amulettként használva megvédi őket a sérülésektől. A görögök úgy hitték, hogy vészhelyzetben viselőjét láthatatlanná varázsolja. A rómaiak látásjavításában bíztak. Azt is állították róla, hogy színe megváltozik mérgezett étel vagy ital jelenlétében, ezért sokszor serlegek díszítésére használták.
Adatok
Cikkszám:
889
Hasonló termékek